oevingshelg_februar_2017.jpg
Glade Poppelopper på øving i februar 2017
Om oss
Poppeloppe er et barneteater i Molde for barn fra 3. klasse til og med 7. klasse.

Poppeloppeteateret ble startet i 1984.

Vi har 24 Poppelopper, og alder og geografisk sammensetning er spredt i Molderegionen. Det er flere som har lyst til å være poppelopper enn vi har plass til, og vi forsøker å fordele plassene så rettferdig som mulig.

Det er krevende å være en liten skuespiller. Tenk å bruke måneder på å øve, øve og atter øve. -På å dra på øving rett etter skolen når premieren nærmer seg, og øve helt til det nærmer seg leggetid. Å se på at andre øver når du er ferdig med ditt. Tenk å tørre å stå på scenen på premieredagen foran hundrevis av mennesker. Med sommerfugler i magen og en ufattelig spent følelse. -Og tenk å motta applaus etterpå. Følelsen av mestring og glede. Det er en ubeskrivelig god følelse å se for oss foreldre, og idet ungene smilende tar imot applausen, er alt slit og kav for å få til forestilingen (nesten) glemt.

-For det er faktisk et slit og et kav. Poppeloppeteateret er nemlig foreldredrevet. Det vil si at det er vi foreldre som står bak barna våre, og sørger for at forestillingene kan gjennomføres. Hver eneste Poppeloppe skal ha en voksen i en av arbeidsgruppene. Det ligger enormt mange arbeidstimer fra hver og en forelder og fra hvert eneste barn for at dette kan gjennomføres. Det er slitsomt, men både lærerikt, gøy - og ikke minst en mulighet for å skape noe helt fantastisk sammen.

Vi er delt i følgende foreldrefunksjoner:

Instruksjon:
Har ansvar for å skrive/tilpasse manuset til skuespillerne, og for å gjennomføre øvingene hver mandag. Gjengen på instruksjon har tett kontakt med de andre gruppene, slik at alt «henger godt sammen».

Kostyme:
Kostymegruppa lager kostymer til alle skuespillerne. De har også ansvar for å sminke/ordne ungene før forestillinger. 

Velferd:
Velferd sørger for at barna våre får sunn og god kveldsmat hver eneste mandag, og at instruksjon og andre som er på huset får kaffe. De planlegger også alle arrangement, som avsparkssøndag, øvingshelg, og andre mht mat og drikke. Velferd har ansvar for kiosksalget under forestillingene. 

Scene:
Scenegruppa bygger og skaffer til veie alt som trengs på scena, inkludert sceneskifte, henting/levering av rekvisitter til ungene under forestilling og alt det innebærer. I tillegg har de ansvar for at lyd og lys - og alt annet teknisk - fungerer som det skal.

Musikk:
Poppeloppeteateret har sitt eget foreldredrevne Poppeloppeband! De dikter opp tekster og mikser sammen med morsomme melodier. De er kule musikere, og øver sammen jevnlig før forestillingene nærmer seg. De spiller på hver eneste forestilling, og ikke minst på foreldrefesten! I tillegg til foreldremusikerne har vi pleid å leie inn trommis Geir. 

Arbeidsutvalget:
AU består av minst tre personer. Her er økonomiansvarlig, nestleder og leder. Disse forsøker også å sørge for at vi søker på midler fra diverse bedrifter, fond, o.l., at program og plakater blir laget. De pleier også å selge billetter før forestillingene.